Fotó MagazinA Sony World Photography Awards 2018 nyertesei

Fotó Magazin | 2018. Április 28., Szombat 15:00

A World Photography Organisation a londoni díjátadó ünnepségen jelentette be a Sony World Photography Awards idei összesített győzteseinek névsorát.

A 25 000 dollár pénzdíjjal járó Év fotósa címet idén Alys Tomlinson brit fotóművésznek ítélték oda Ex-Voto képsorozatáért. A zsűri a pályamű értékelésekor kiemelte a pályázat művészi szépségét, kiváló technikai megvalósítását és a zarándoklat témájának érzékeny megjelenítését, amelyet a fotós egy magasabb hatalomnak tett áldozattal teli utazással illusztrált.Tomlinsont a Professzionális verseny tíz kategóriagyőztese közül választották ki. A Professzionális kategóriák 2. és 3. helyezettjeit, valamint a Nyílt (legjobb önálló fotó), az Ifjúsági és a Diák Fókusz pályázat összesített győzteseinek neveit szintén a londoni díjátadón hozták nyilvánosságra.A győztesek meghívást kaptak a londoni díjátadóra, ahol nyereményként megkapták a Sony legújabb digitális képalkotó eszközeit, nyertes képsorozatuk bekerül a fotópályázat hivatalos évkönyvébe, valamint munkájukat bemutatják a Sony World Photography Awards Kiállításán a londoni Somerset House-ban.Az ünnepségen átadták a fotópályázat Életműdíját is, amelyet idén Candida Höfernek ítéltek oda.A Sony World Photography Awards, amelyet a World Photography Organisation szervez évről évre, napjaink legsokoldalúbb fotóversenye.

 

alys1.jpg

 

Az év fotósa – Alys Tomlinson (Nagy-Britannia)Az Ex-Voto képsorozat a Londonban fotósként dolgozó Tomlinson (43) munkájának eredménye. A győztes pályaműben Tomlinson formális portrékban, nagyméretű tájképi formátumban, valamint kisebb, részletgazdag csendéletben örökíti meg a francia Lourdes, az ír Ballyvourney és a lengyel Grabarka zarándokhelyen elhelyezett vallási jellegű fogadalmi ajándékokat (ex-voto).A fotósorozat központi témája a környezet, a valahová való tartozás és az identitás. Tomlinson a közelmúltban szerzett mesterdiplomát (kiváló minősítéssel) az Utazás, idegenforgalom és a zarándoklat antropológiája szakon, és a fotóival már több díjat is nyert.

 

Valamennyi győztes, shortlistes és kiemelt kép megtekinthető a 2018-as Sony World Photography Awards kiállításon a londoni Somerset House-ban április 20. és május 6. között. További információkért látogasson el a www.worldphoto.org/2018exhibition weboldalra.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.111263 másodperc.