Fotó Magazin TIPA-díjat nyert a LUMIX DC-G9 és LUMIX DC-GH5S

Fotó Magazin | 2018. Április 30., Hétfő 06:00

Rangos TIPA-díjat nyert 2018-ban a Panasonic LUMIX DC-G9 és LUMIX DC-GH5S fényképezőgépe
A Panasonic nemrég jelentette be, hogy három kategóriában is megnyerte a 2018-as Technical Image Press Association (TIPA) díjat.

hirdetés

 

A díjat széles körben az egyik legismertebb és legrangosabb fényképészeti díjként tartják számon. A Panasonic LUMIX DC-G9 fényképezőgép a „Legjobb felsőkategóriás, tükör nélküli CSC”, a Panasonic LUMIX DC-GH5S a „Legjobb professzionális fényképezőgép/videokamera”, a Panasonic LUMIX DMC-ZS200/TZ200/TZ220 pedig a „Legjobb felsőkategóriás kompakt fényképezőgép” díját érdemelte ki.
 

 

„Legjobb felsőkategóriás, tükör nélküli CSC”
 
LUMIX DC-G9
 
A legújabb Panasonic LUMIX DC-G9 minden helyzetben megállja a helyét, ezért ítélték oda neki a „Legjobb felsőkategóriás, tükör nélküli CSC” díját. A TIPA zsűri szóvivője így összegezte: „A fényképezőgép a legmodernebb képminőséget nyújtja és elképesztő képkockasebességgel rendelkezik, jól visszaadva azt a kiváló tervezői teljesítményt, amelynek köszönhetően mindegyik megörökített kép életre kel.
 
A zsűri olyan további részleteket is kiemelt még, mint a JPEG és RAW formátumban is biztosított 60 képkocka/másodperc sebesség, amely tartalmazza a hihetetlenül gyors, 0,04 másodperces DFD-AF fókuszálási idejét is. A lenyűgöző képstabilizáló rendszerrel a fényképezőgép 6,5 fokozatot is képes kompenzálni, és a nagy felbontású üzemmóddal lélegzetelállító, 80 megapixeles fényképeket készít, amelyek ideálisak a megismételhetetlen természetfotókhoz.
 
A fényképezőgép a természetfotósok kedvence, hiszen a legapróbb részleteket is természetes textúrával és élénk képeken örökíti meg. Ebben segít a háromhüvelykes, szabadon forgatható kijelző és a tűéles OLED képkereső, amelyek minden alkalommal garantálják a lebilincselő képeket” – folytatta a fényképezőgép méltatását a TIPA zsűri szóvivője.
th_800_500_pans-rgb-premiumphotography-tipa-1.jpg
„Legjobb professzionális fényképezőgép/videokamera”
 
Panasonic LUMIX DC-GH5S
 
A professzionális fotósok egyik kedvence, a LUMIX DC-GH5S egy rendkívül sokoldalú fényképezőgép, amely az álló- és mozgóképek világában is otthonosan mozog, de az igazi tudását a videokészítésnél csillantja meg. A legmagasabb fényérzékenységgel rendelkező LUMIX fényképezőgép, különösen gyenge fényviszonyokban kamatoztatja képességeit. Ezzel az egyedülálló funkcióval úgy örökíti meg a pillanatokat, ahogyan azt az emberi szem is látja, és ebben a sötét környezet sem jelenthet akadályt.
 
A TIPA zsűri szóvivője megjegyezte: „A fényképezőgép 10,2 megapixeles, nagy fényérzékenységű MOS képérzékelője a Dual Native ISO technológiával hoz ki még többet a sötétebb részekből, hogy magas ISO értékkel, külön világítás nélkül is lehessen fényképezni. A Panasonic LUMIX technológiája gondoskodik róla, hogy számtalan videorögzítési funkció közül lehessen válogatni, mint, amilyen a 4K/60p és a Full HD/200 Mbps. Ezekkel a szárnyukat bontogató és a professzionális operatőrök is megörökíthetik a legjobb jeleneteiket.
 
Állókép üzemmódban a GH5S 14 bites RAW fotókat készít 11 képkocka/másodperc sebességgel. 12 bites üzemmódban a sebesség 12 képkocka/másodpercre nő, hogy a fotográfusok a legszigorúbb szakmai szabványoknak is megfeleljenek. Az utómunkálatokat a GH5S többek között két memóriakártya-foglalattal és sokoldalú kimeneti portokkal (HDMI és USB-C) segíti, hogy zökkenőmentes legyen a képadatok átvitele.
Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.102541 másodperc.